Verder kijken?

Veel lees- en kijkvoer!

Open Huis

Meld je aan!

Waarom Stedelijk Gym?

Een school in beweging

Een school waar je direct op de juiste plek zit. dat is het Stedelijk Gym! Je hebt veel gemeen met je klasgenoten: je bent nieuwsgierig, kritisch en een tikkeltje eigenwijs. Je lacht om dezelfde dingen. Samen met je klasgenoten en je mentor vorm je een hecht team, dat een paar jaar bij elkaar blijft.

Heb je een vwo-advies? Dan ben je bij ons op school van harte welkom! Verreweg de meeste leerlingen die bij ons op school komen, halen hun diploma. Want als je op het Stedelijk Gym wordt aangenomen, dan gaan we ervan uit dat je het ook kunt. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen, want we vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt op school!

Bij ons op school leer je net iets meer dan op andere vwo-scholen. Je leert namelijk ook Grieks en latijn, meteen vanaf klas 1 en dat is uniek! Daarnaast krijgen alle leerlingen vanaf klas 1 Cambridge Engels aangeboden. Zelfs het hoogst haalbare diploma kun je bij ons op school halen.
Maar je werkt niet alleen maar met je hoofd. Ook vakken als lichamelijke opvoeding, drama en beeldende vorming vinden we heel belangrijk. In de laatste twee vakken kun je zelfs eindexamen doen. In klas 1 en 2 krijg je Science, een vak waarbij je vooral zelf allerlei technische en wetenschappelijke vragen mag onderzoeken en ontdekken.

School is veel te leuk om alleen les te hebben. Gelukkig is er niet alleen binnen, maar ook buiten het klaslokaal veel te beleven. De school organiseert regelmatig een excursie, dichtbij of verder weg. Zo ga je bijvoorbeeld naar het archeologische park in Xanten, krijg je een rondleiding achter de schermen in de schouwburg en houd je een interviewtje (in het Frans!) in Lille of Luik.
Ook heb je elk jaar twee sportdagen en kun je daarnaast nog meedoen aan allerlei sporttoernooien: voetbal, volleybal of bijvoorbeeld de veldloop.
Houd je van muziek of toneel dan ben je van harte welkom bij de Big Band of bij de ‘Gymfuif’, die elk jaar een toneelstuk op de planken brengt. Of misschien is onze cultuurclub ‘Apollo’ wel iets voor jou. Ben je iemand die graag het laatste woord heeft, dan kun je je aansluiten bij de debatclub, die jaarlijks meedoet aan heel wat wedstrijden. Voor echte bollebozen zijn er de nationale en internationale olympiades, waarbij je al echt de wetenschap induikt. En als je over de grenzen heen wilt kijken, dan kun je in klas 4 op uitwisseling. Je logeert dan bij leeftijdgenoten in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of Noorwegen.

Kortom: Het Stedelijk Gym is een school in beweging!