Kom je ook?

Meld je aan!

Verder kijken?

Veel lees- en kijkvoer!

Topsport-vriendelijk!

Leuk nieuws: het Stedelijk Gym heeft het predikaat ‘Topsportvriendelijke school’ gekregen. Het is een vorm van erkenning door de Stichting Topsport Gelderland. Deze stichting is gelieerd aan het NOC/NSF en zet zich in voor de ontwikkeling en het welzijn van (aankomende) topsporters in onze provincie.

Al vanaf 1994 heeft ondersteuning van topsporttalenten een belangrijke plek in onze leerlingbegeleiding. Zo helpen we sporttalenten om de combinatie van sport en onderwijs op het hoogste niveau mogelijk te maken. Eefke Mulder (Olympisch hockeykampioen in Peking 2018) stond aan de wieg van deze begeleidingsvorm.

In de loop van de jaren heeft een groot aantal topsporters de school met succes doorlopen. Trots zijn we op het succes van onder anderen:

  • Fieke Willems (Nederlands kampioen turnen)
  • Mart Louwers (winnaar Olympia’s Ronde wielrennen in 2002)
  • Susan Kuijken (zilver op de 10 km. bij de EK-atletiek 2018 en deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016)
  • Nyls Korstanje (meervoudig afstandsrecordhouder zwemmen en huidig Nederlands recordhouder op de 50 m. vlinderslag). Niels verruilde het gymnasium voor een LOOT-school in Eindhoven, waar hij ook zijn trainingen voortzette. Inmiddels studeert en zwemt hij in de VS en heeft daarvoor een scholarship verdiend.

Op onderstaande foto reiken drie huidige talenten en topsportverbreders de plaquette ‘topsportvriendelijke school’ uit aan ondergetekende. Thomas Werndly (links) is tennisser. Rugbyspeler Julius den Ouden traint en speelt al op 15-jarige leeftijd mee met Jong Oranje. En Annemarijne Ploeger (rechts) is judoka en traint bij de Stichting Top Judo Nijmegen.

Het officiële partnerschap met de stichting Topsport Gelderland is een kroon op het werk van zowel de leerlingen als ook het personeel van de school.