Virtuele tour

Loop je mee door de school?

22 november

Ontdekmiddag

Kom je ook?

La dolce vita in Rome

Daar stonden we dan, op het perron: dit zou het begin worden van een fantastische week in Rome. Na één dag in de trein mochten we uitstappen in het zonnige Italië. Het was heerlijk om met 26°C de stad, en vooral de omgeving van ons hotel, te verkennen en de sfeer te proeven. Al snel mochten we gaan genieten van de Italiaanse keuken. Zoals iedereen weet, stelt die nooit teleur!

Waar denk je aan als je aan Rome denkt? Inderdaad: het Colosseum. Al op de eerste dag in deze Caput Mundi gingen we naar dit inderdaad kolossale amfitheater. Overal waar je keek was de Romeinse cultuur te zien, in elke straat! Daarna hebben we de eerste kerk in Rome bekeken, de San Clemente. Er zouden nog veel kerken volgen, waaronder de Sint-Pieter en de Gesù.

’s Avonds kregen we bijna elke dag vrije tijd om, in groepjes, te gaan eten. We besloten vaak om met ongeveer veertien man uiteten te gaan. Dit was natuurlijk ontzettend gezellig, want mede door deze avonden heb ik een hoop nieuwe, lieve mensen leren kennen! De meeste Italianen waren erg gastvrij en we hebben telkens lekker gegeten.

We hebben deze week allerlei soorten cultuur gezien: kerken, musea, villa’s, het Forum Romanum – en nog veel meer! Mijn persoonlijke favoriet was Villa d’Este in Tivoli. Deze villa heeft schitterende tuinen met mooie fonteinen (ontelbaar vele) en prachtige uitzichten. Dit was erg uniek en ik had nog nooit van Villa d’Este gehoord! Deze dag was dus echt een aangename verrassing.

Op 20 oktober moesten we weer naar huis. We gingen voor de laatste keer in discussie met straatverkopers en besteedden onze laatste centen aan souvenirs, maar stapten toen helaas de trein weer in. Deze cultuurreis was onvergetelijk! Ik wens de volgende jaarlagen dus alvast veel plezier!

Jodie Janssen (5D)