Kennis, ontplooiing, vriendschap

Ons motto

in drie woorden

In woord en beeld

Op de hoogte

Donkere dagen voor kerst

Donkere dagen voor Kerst?

Voor je het weet is het zover en begint de tweede toetsperiode (Q2) van het schooljaar en daarna een welverdiende kerstvakantie. Maar wie denkt dat we in het onderwijs veel vrij hebben, die vergist zich. In de gewone lesweken wordt er harder gewerkt dan gemiddeld en de vakanties zijn dan ook onmisbaar. Dat geldt voor alle medewerkers, maar zeker ook voor onze leerlingen.

Gelukkig is er naast het gewone schoolwerk ook tijd voor bijzondere activiteiten, waarbij we ons inzetten voor mensen in de wereld die het minder goed hebben. In Q2 worden de opbrengsten van de sponsorloop van jaarlaag 1 en Intermezzo overhandigd aan enkele goede doelen, zoals Warchild en Bike4School. In jaarlaag drie is een project in volle gang om te zorgen dat iedere klant van de voedselbank in Nijmegen naast het gewone wekelijkse pakket met Kerstmis een extraatje krijgt. We doen dit project al voor de zesde keer en samen met de leerlingen zien wij ook veel collega’s met pakketten levensmiddelen de school binnenkomen om hun bijdrage te leveren.

 

Het is mooi om te zien hoe leerlingen en medewerkers zich in deze donkere dagen inzetten om een beetje meer licht in de wereld te brengen.

 

Ronald van Bruggen, rector