Boekentips

Voor lettervreters en onderzoekers

In woord en beeld

Op de hoogte

Het bruist hier op school!

Anders dan anders: op 20 april neemt klas 6 afscheid met de traditionele Roosjesdag! De school wordt dan een dag lang ‘overgenomen’ door klas 6. Daarna moeten ze weer hard aan het werk, want op 14 mei starten de examens. Spannend!

Na Roosjesdag volgt de projectweek. Leerlingen van Intermezzo, klas 1 en klas 2 hebben een project gekozen waar ze de hele week aan gaan werken. Zo gaan ze bijvoorbeeld de natuur in om vogels te spotten of om zwerfafval op te ruimen of ze ervaren en leren hoe het is om te sporten wanneer je een handicap hebt.
Klas 3 werkt aan de Meesterproef: elke klas wordt omgedoopt tot onderzoeksbureau. Ze krijgen van de gemeente Nijmegen de opdracht plannen te ontwerpen voor de stad in 2030. Het zijn plannen op o.a. cultureel, sociaal, economisch terrein en op het gebied van milieu en gezondheid. Aan het eind van de week wordt duidelijk welke klas de beste idee├źn heeft.

Klas 4 en 5 gaan resp. een maatschappelijke of een beroepsori├źnterende stage doen. Ze bereiden zich daarmee alvast voor op hun vervolgstudie en kunnen wat snuffelen aan hoe het is om te werken in een bepaald beroep.

Als u niets wilt missen, lees dan eens de ACTA-nieuwsbrief of de ACTA-special!