Kennis, ontplooiing, vriendschap

Ons motto

in drie woorden

Verder kijken?

Blader eens in ons interactieve magazine!

Op cultuurreis met klas 5!

Eindelijk gingen we op de reis waar we ons allemaal al 5 jaar op verheugden, op naar Sicilië! Vanuit het vliegtuig was de Etna al prachtig te zien. Bij aankomst ontmoetten we onze vriendelijke buschauffeur Antonio, met wie we het eiland hebben rondgereden. Voor mij persoonlijk heeft Sicilië mijn verwachtingen overtroffen: het is echt een supermooi eiland!

Heel gaaf was de tempelvallei in Agrigento. De tempels waren hoog gelegen en in goede staat, dus prachtig om met zonsondergang te bezoeken. Op een dag hebben we ook een lange wandeling gemaakt richting de top van Segesta. Dat was zeker de moeite waard, want eenmaal aangekomen in het Romeinse theater trok meneer Groos al zijn vertelkunsten uit de kast en presenteerde hij een leuke mythe. Wij luisterden en keken, naar het mooie uitzicht.

De stad Palermo vond ik ook zeker een hoogtepunt. We sliepen hier twee nachten. Daardoor hadden we echt de tijd om de stad te verkennen (lopend dan wel toerend op elektrische steppen). Ons hotel lag aan een drukke weg met palmbomen waar je vanaf je balkonnetje op uitkeek. Als je ooit in Palermo komt, zou ik zeker het Noormannenpaleis bezoeken: dat vond ik indrukwekkend mooi!
Ik heb geleerd dat de Sicilianen enorm vriendelijk zijn, zelfs zo vriendelijk dat ze verloren telefoons terug opsturen naar Nederland 😊!

We sloten onze week af in het schattige plaatsje Taormina, dat aan de kustlijn ligt. Heerlijk avondeten hoog op een klif met uitzicht op zee – wat wil je nog meer…? Het was een fantastische week met een leuke groep, gezellige begeleiders, heerlijke zon, mooie herinneringen en uiteraard… ‘What happens in Sicilië, stays in Sicilië!’

Roos Hautvast (5A)