Open Huis

Kom je een kijkje nemen?

Nieuwsgierig geworden?

Blader eens in ons online magazine!

Licht in donkere tijden

Halverwege november gaat het altijd snel en voor je het weet begint de welverdiende kerstvakantie waar we allemaal naar uitkijken. Maar wie denkt dat we in het onderwijs veel vrij hebben, vergist zich. In de gewone lesweken (en in de Q die net achter ons ligt) wordt er hard gewerkt en de vakanties zijn dan ook onmisbaar.

Gelukkig is er naast het gewone schoolwerk ruimte voor bijzondere activiteiten waarbij onze leerlingen zich inzetten voor mensen in de wereld die het minder goed hebben. Juist in deze tijd van oorlog, vluchtelingenstromen en crisis op veel terreinen is dat belangrijk. Op vrijdag 11 november hebben de leerlingen van jaarlaag 1 en Intermezzo zich met de sponsorloop ingespannen voor enkele goede doelen, zoals de Stichting Birisha en Bike4School. In jaarlaag drie is inmiddels ons jaarlijkse project weer gestart voor de voedselbank in Nijmegen. Juist nu er zoveel meer gezinnen afhankelijk van zijn, is dit hard nodig. We doen daarom, nog meer dan andere jaren, een beroep op de leerlingen van alle jaarlagen, hun ouders en onze medewerkers om een bijdrage te leveren, in natura of in de collectebus bij de receptie.

Het is mooi om te zien dat veel leerlingen zich in deze donkere tijden inzetten om een beetje meer licht in de wereld te brengen.

 

Ronald van Bruggen, rector