Groei naar het vwo

Intermezzo

Een tussenjaar

Naar het Stedelijk Gym

Nieuwsgierig geworden?

Zo ziet een dag eruit!

Even voorstellen…

(Van links naar rechts op de foto)

Hallo (:

Ik ben Joep Huisman, 16 jaar en zit in klas 5B. Mijn rol bij Apollo is samen met anderen het Instagram-account regelen en ook help ik met andere dingen. Mijn favoriete soort kunst is mode en als je me ziet in het echt ben ik vast wel te herkennen aan mijn opvallende outfits. Het leukste aan kunst vind ik de boodschap die de maker erin heeft gestopt en hoe die overkomt op de ontvanger.
Dat was het, joejoe!

Hoiii! Ik ben Lobke en ik zit in mijn laatste jaar hier op school. Altijd heb ik van cultuur en kunst gehouden. Acteren, dansen en schrijven bijvoorbeeld. Vroeger schreef ik lange verhalen die ik bijvoorbeeld mocht voorlezen aan de klas of mocht plaatsen in de schoolkrant en van jongsaf aan acteer ik al. Ik zie kunst als een mogelijkheid om je emoties te uiten, te ontspannen en samen te komen met andere mensen. Bij ons op school hebben we vaak veel te doen en hier leer je veel van, maar dit zorgt natuurlijk ook voor een hoop stress. En juist hierom vind ik het zo belangrijk dat wij op school ons ook bezighouden met bijvoorbeeld kunst en cultuur. Ik denk dat iedereen zich wel kan vinden in een vorm van kunst!
Ik zorg bij Apollo vooral voor onze Instagram en voor het organiseren van de voorstellingen die wij verzorgen voor de leerlingen bij ons op school. We geven de kaartjes weg vanuit ons zelfgemaakte kunstkraam, waar leerlingen kaartjes kunnen halen voor voorstellingen.
Ben jij zelf ook kunstgericht en heb je tips of opmerkingen voor Apollo, of wil je je eigen kunst laten zien via bijvoorbeeld onze Instagrampagina? Let us know! Spreek ons aan of stuur ons een DM!

Stilstaan bij een schilderij deed ik nooit. Van musea was ik ook nooit fan. Wel hield ik van jongsaf aan van acteren, te zien aan mijn mini-shows met vriendinnen. Maar ik hield het niet bij acteren, ook werd ik aangetrokken tot het maken van kunst. Mijn liefde voor kunst als negenjarige was echter niet constant, maar bestond eerder uit een, eens in de zoveel tijd, plotse burst van creativiteit (lees: acht keer een zonsondergang met dolfijn, maar met iets andere kleuren). De meest voortschrijdende kunstenaar was ik zeker niet, maar mijn interesse voor creatieve activiteiten borrelde. Het was ook niet per se dat ik geïnteresseerd was in ‘Kunst’, maar eerder theater, muziek en simpelweg knutselen. Bij één vorm van expressie blijven, was ook niet aan mij besteed. Ik heb één jaar ballet, één jaar musical en drie jaar theater gevolgd, dit allemaal tijdens de basisschool. Op de middelbare school heb ik twee jaar Erat Olim (vertellersclub) en vier jaar pianoles gevolgd. Zoals je ziet is mijn liefde voor kunst en cultuur groots, maar afgezien van het feit dat ík het erg leuk vind, vind ik het ook belangrijk dat kunst en cultuur goed gerepresenteerd wordt op onze school. Nu denk je wellicht ‘kunst en cultuur op het gymnasium?’ met wegdraaiende ogen. Maar kunst en cultuur gaat over inspiratie, creatief zijn, verschillende vormen van kunst ontdekken en een platform hebben om dat te kunnen ontdekken, maar ook te uiten. En dat is wat ik wil dat het Stedelijk Gymnasium Nijmegen wordt, een plek waarbij je inderdaad je mening leert vormen, maar niet alleen via boeken, debat en nieuwsberichten, maar óók via theaterstukken, schilderijen en muziek. En dat gebeurt al zeker on-the-low, maar vanaf dit jaar gaan we dat prominenter naar voren laten komen. Hierbij speelt Apollo een belangrijke rol. Vanaf de herfstvakantie staat de kunstkraam van Apollo elke dinsdag in de centrale hal. Bij deze kunstkraam kun je je gratis kaartjes bemachtigen naar de voorstellingen van die maand. Daarnaast is er een podium met kunst van jou en je medeleerlingen. Tenslotte staan er altijd leuke mensen om mee te kletsen met wat lekkers en muziek. Heb jij nu ook zo veel zin in dit jaar als ik? Volg dan de Instagram voor updates: @the.apollo.team en kom af en toe langs in de centrale hal. Is nog iets niet duidelijk? Je kunt me altijd een mailtje sturen of natuurlijk aanspreken op de gang!
Voorzitter, Kunsel Rinchen Dorjee, klas 5D, 16 jaar

Hoi, ik ben Eddy en ik ben 16 jaar oud. Ik zit nu in klas 5C. Ik zit sinds kort bij Apollo en probeer met verschillende dingen te helpen, ik schrijf de mailtjes van Apollo, ben actief op het Instagram-account van Apollo (@the.apollo.team), kies de voorstellingen uit waarvan we kaartjes weggeven en ben natuurlijk te vinden bij de kunstkraam!
Op school ben ik veel te vinden in het Muzieklab en het muzieklokaal, waar ik muziek maak met vrienden. Ook buiten school ben ik veel actief met muziek, ik zit namelijk ook in een bandje!
Ik zit bij Apollo omdat ik enorm van kunst en cultuur hou. Niet alleen van muziek, maar ook van andere soorten van kunst kan ik erg genieten. Door te luisteren naar muziek, te kijken naar schilderijen, maar ook door het lezen van verhalen en poëzie, word ik kalm en rustig en kom ik in mijn eigen wereldje terecht. Ook helpt kunst en cultuur bij het uiten van emoties, gevoelens en gebeurtenissen en zorgt het voor meer verbondenheid tussen de mensen. Daarom vind ik het belangrijk dat er veel aan kunst en cultuur gedaan wordt bij ons op school!

Ey, ik ben Pim, ik ben 18 jaar en zit in 5A. Je kent me misschien van die sonore basstem of omdat je me weleens bij Apollo gezien heb of andere creatieve gemeenschappen waar ik aan mee doe. Bij Apollo heb ik dan ook bepaalde plannen voor later. Hoe zetten we Apollo op de kaart? In mijn eigen kostbare tijd help ik mee aan vrijheidsdagen, zing ik, ik speel gitaar en chillen met vrienden kan er zeker nog bij. Kunst is een concept dat mij altijd al heeft aangesproken, of het nou om toneel, schilderkunst, architectuur of zang gaat. Het intrigreert mij, vaak wilde ik zelf dan ook op een bepaalde manier kunst maken, tekeningen, toekomsthuizen tekenen, noem maar op, op de middelbare school heeft zich dit ontwikkeld tot drama en zang. Ik hoop dat ik nog lang kunst mag maken en dat mensen het waarderen.

Hoi, ik ben Kiki en ik ben 16 jaar. Ik zit in klas 5C bij ons op school. Bij Apollo schrijf ik samen met Sophie tekstjes voor in de Acta en voor op de site. Buiten school zit ik bij MusicAllFactory Jongeren in Tilburg. Dit is een vooropleiding in musical. Hierbij zing, dans en acteer ik dus. Kunst is voor mij een plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Je kan alles even loslaten van het ‘echte’ leven en je inleven in een totaal andere wereld. Tot snel! xx

Ik ben Iris en 16 jaar. Ik zit in 5F. Mijn rol bij Apollo is helpen bij het vormgeven van dingen en onze Instagram-pagina bijhouden. Zelf teken ik heel veel en kijk ik graag naar de kunst die anderen maken omdat het net een andere blik op de wereld kan geven. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat er aandacht aan kunst gegeven wordt zodat ook jongeren hiermee in aanraking komen. Dat is ook waarom ik bij Apollo ben gegaan. Ik hoop dat jullie nog veel van ons gaan zien op school!

Heyyy, ik ben Sophie en ik ben 16 jaar oud. Ik zit op school in 5C. Bij Apollo schrijf ik samen met Kiki stukjes voor de ACTA en de site. Buiten school doe ik veel aan musical. Ik zit op allemaal verschillende soorten dans, zing en ga elke zaterdag naar Tilburg voor de vooropleiding MusicAllFactory-Jongeren.
Wat ik zo leuk vind aan kunst, is dat het een output is voor alles. Als ik zing kan ik de rest van de wereld loslaten en ben ik vrij. Ik voel me altijd goed als ik bezig ben met musical. Ook kijken naar kunst, zoals lezen en muziek luisteren, vind ik erg leuk, ik hou ervan om echt te kijken hoe het gemaakt is en het talent van de kunstenaar te appreciëren.