In woord en beeld

Op de hoogte

Boekentips

Voor lettervreters en onderzoekers

Een extraatje met Kerst

In het nieuws hoort en leest u dat de voedselbanken het moeilijk hebben. Hier in Nijmegen is dat helaas ook zo. Het aantal huishoudens dat gebruik maakt van de voedselbank is flink gestegen.

Al 10 jaar verzamelen onze derdeklassers producten voor een ‘extra’ pakket in de week voor Kerst. Vanwege coronamaatregelen en de toegenomen vraag wordt dat dit jaar een extra uitdaging. Waar veel scholen twijfelen of ze dit jaar wel mee willen doen, gaan wij de uitdaging aan om nóg meer dan normaal op te halen! Gaat het lukken om voor iedereen die afhankelijk is van de voedselbank zo’n extraatje te organiseren? Wij hebben er vertrouwen in dat dit ons gaat lukken!

Doet u (weer) mee? Op de volgende manieren kunt u een bijdrage leveren:

  • Feestelijke producten zijn bijzonder welkom! (Denk aan: blikje tonijn/zalm, blikje ragout met ragoutbakjes, luxe nootjes, chocolaatjes, soep of fruit in blik of vruchtensap).
  • Op school komen kratten te staan die de voedselbank geregeld zal legen. Leerlingen kunnen er altijd hun en uw bijdrage kwijt.
  • Misschien is het lastig om producten naar school te brengen. Of heeft u geen tijd om boodschappen te doen. Dan is uw financiële bijdrage ook heel erg welkom. Bij de receptie zal een ‘collectebus’ staan waar (envelopjes met) donaties in gedaan mogen worden. Een bedrag overmaken kan ook: gebruik dan rekeningnummer NL30 RABO 012 79 37 374 van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen o.v.v. ‘voedselbank’.

De voedselbank zorgt ervoor dat het geld wordt besteed aan voedsel en dat alle inkomsten rechtvaardig worden verdeeld. Alvast bedankt voor uw hulp en inzet!