Kennis, ontplooiing, vriendschap

Ons motto

in drie woorden

Zaterdag 15 februari

Open Dag

Kom zelf kijken!

Donkere dagen voor Kerst?

Na de tafeltjesavonden in november gaat het altijd snel en voor je het weet, begint de tweede toetsperiode (Q2) van het schooljaar en daarna een welverdiende kerstvakantie. Maar wie denkt dat we in het onderwijs veel vrij hebben, vergist zich. In de gewone lesweken wordt er hard gewerkt en de vakanties zijn dan ook onmisbaar. Dat geldt voor alle medewerkers, maar zeker ook voor onze leerlingen.

Gelukkig is er naast het gewone schoolwerk ook tijd voor bijzondere activiteiten, waarbij we ons inzetten voor mensen in de wereld die het minder goed hebben. Pas geleden zijn de opbrengsten van de sponsorloop van jaarlaag 1 en Intermezzo overhandigd aan enkele goede doelen, zoals de Stichting Birisha en Bike4School. In jaarlaag drie is een project in volle gang om te zorgen dat iedere klant van de voedselbank in Nijmegen met Kerstmis een extraatje krijgt. We doen dit project al voor de zevende keer op rij en samen met de leerlingen zien wij ook veel collega’s met pakketten levensmiddelen de school binnenkomen om hun bijdrage te leveren.

Het is mooi om te zien hoe leerlingen en medewerkers zich in deze donkere dagen inzetten om een beetje meer licht in de wereld te brengen.

Ronald van Bruggen, rector