In woord en beeld

Op de hoogte

Groei naar het vwo

Intermezzo

Een tussenjaar

Dag van de Vrienden

Zaterdag 4 november a.s. vindt de jaarlijkse Dag van de Vrienden van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen plaats.Iedereen is van harte welkom en we hebben weer een bijzonder leuk en interessant programma. Oud-leerling Kysia Hekster zal de dag openen met de traditionele Nos Iungit-rede. Oud-leerlingen zullen presentaties en workshops verzorgen en docenten gaan gastlessen verzorgen. De entree is €10,- maar nog beter is het om Vriend te worden! Het wordt naast een interessante ook een gezellige dag waar je veel bekenden zult tegenkomen.

Programma:

 • 13.45-14.15 inloop hal
 • 14.15 Opening door Erik Olde (voorzitter Vrienden) en Ronald van Bruggen(rector)
 • 14.25-15.00 Nos Iungitrede door Kysia Hekster.
  Kysia werkte vanaf 1999 als buitenlandredacteur/verslaggever bij het Radio 1 Journaal. Van 2005 tot 2008 was ze plaatsvervangend chef buitenland bij NOS Nieuws. Ze volgde in 2008 Peter d’Hamecourt op als NOS-correspondent in Rusland. In september 2012 werd Kysia Hekster royalty-verslaggever voor de NOS. Plaats presentatie: aula
 • 15.00-15.10 Orpheusprijs en Droomprijs
 • 15.15-15.45 Presentatie oud-gymnasiasten van jaargang 2007
 • 15.45-16.15 gastlessen oud-mentoren; duo/triopresentaties.
 • 16.15-17.00 borrel in de aula

Muzikale ondersteuning door het Mullerkwartet.

De sprekers:

 • Manuel Kerssemakers: Manuel is ondernemer in de internationale game-industrie geworden: Manuel als game-ontwerper en studio-oprichter.
 • Vicky Francken. Na haar eindexamen begon Vicky aan de bachelor Frans in Utrecht, gevolgd door een master vertaalwetenschap. Al op het Stedelijk Gym schreef ze gedichten, die vlak daarna hun weg vonden naar het papier: begin 2008 maakte ze haar tijdschriftdebuut in Hollands Maandblad. Ze deed redactiewerk voor verschillende literaire tijdschriften en richtte zich ook op het vertalen van poëzie. Na heel wat stillere en ‘onzichtbare’ jaren publiceerde ze begin dit jaar haar debuutbundel Röntgenfotomodel, die in juni werd bekroond met de C.Buddingh’-prijs en waaruit ze vandaag zal voorlezen.
 • Arjun Swami-Persaud: Over: Conflict Studies and Human Rights. Introductie van Arjun zelf: “Arjun ken je waarschijnlijk nog wel als die gothic van de IQ-test. Inmiddels is hij weer normaal (het bleek inderdaad een fase) en heeft hij een diploma en een moeilijke baan in het Gooi. Eén ding is onveranderd: de voorbereiding voor schoolpresentaties. Bereid je dus (niet) voor op een ad-hoc groepsgesprek met thema’s en onderwerpen als geluk, het najagen van dromen, en de subculturen en leraren van Toen (alles onder voorbehoud).”
 • Claudia Priem: Claudia heeft na haar eindexamen rechten gestudeerd in Rotterdam en heeft daarna een master gevolgd in New York. Hierna is Claudia aan de slag gegaan als M&A-advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek; een Nederlands advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, New York, Shanghai en Singapore. Het kantoor, dat in 1871 werd opgericht, telt circa 60 partners en 270 andere juristen. Het behoort tot de grotere Nederlandse advocatenkantoren.