Verder kijken?

Veel lees- en kijkvoer!

Nog niet alles gezien?

Bekijk de livestream!

Waarom Stedelijk Gym?

Op het Stedelijk Gym kijk je verder!

Een school waar je direct op de goede plek zit, dat is het Stedelijk Gym! Je hebt veel gemeen met je klasgenoten: je bent nieuwsgierig, kritisch en een beetje eigenwijs. Je wilt ontdekken waar je goed in bent. Met 475 jaar onderwijservaring heeft de school veel deskundigheid in huis over hoe (slimme) kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Vrienden maken op een nieuwe school gaat in de meeste gevallen vanzelf. Je herkent veel van je interesses en passies bij je nieuwe klasgenoten. Hier zit ik goed, zul je al snel merken.

Bij ons op school leer je net iets meer dan op andere vwo-scholen. Je leert namelijk ook Grieks en Latijn, meteen vanaf klas 1. Maar niet alleen deze klassieke talen geven het Stedelijk Gym iets extra’s. We willen graag dat je verder kijkt dan wat je op tv ziet, in je schoolboek leest of op internet bekijkt. We dagen je uit je talenten te laten zien!

Doordat de school de grootste vwo-afdeling van de regio heeft, kunnen we veel vakken aanbieden. Houd je van taal? Dan kun je meedoen met versterkte programma’s Frans en Duits. Experimenteer je liever met techniek en wetenschap? Duik dan het technolab in of krijg al les in de labs van de universiteit. Ook op cultureel gebied kun je je talenten verder ontwikkelen. Drama en beeldende vorming nemen een belangrijke plaats in op school: je kunt daarin zelfs eindexamen doen! Ook kun je bijvoorbeeld eindexamen doen in Spaans, filosofie en informatica.

Alle leerlingen volgen Cambridge Engels. Daardoor is het mogelijk zelfs op het hoogste niveau (‘near native speaker’) een certificaat te behalen. Alles bij elkaar volg je zo een brede vooropleiding op het hoogste niveau. Daarmee heb je later heel veel mogelijkheden.

Gelukkig is er niet alleen binnen, maar ook buiten het klaslokaal nog veel te beleven. De school organiseert regelmatig een excursie, dichtbij of verder weg. Zo ga je bijvoorbeeld naar het archeologische park in Xanten, krijg je een rondleiding achter de schermen in de schouwburg en houd je een interviewtje (in het Frans!) in Lille of Luik.

Elk jaar heb je twee sportdagen en kun je daarnaast nog meedoen aan sportieve kampen (zeilkamp, skikamp en outdoorkamp) en allerlei sporttoernooien: voetbal, volleybal of bijvoorbeeld de veldloop. Houd je van muziek of toneel? Bij de Big Band of bij toneelvoorstelling ‘de Gymfuif’ ben je van harte welkom. Ben je iemand die graag het laatste woord heeft, dan kun je je aansluiten bij de debatclub, die jaarlijks meedoet aan heel wat wedstrijden. Voor echte bollebozen zijn er de nationale en internationale olympiades, waarbij je al echt de wetenschap induikt. En als je over de grenzen heen wilt kijken, dan kun je in klas 4 op uitwisseling. Je logeert dan bij leeftijdgenoten in Duitsland of Frankrijk.

Kortom: Het Stedelijk Gym opent letterlijk je ogen!