zaterdag 16 februari

Open Dag

Kom zelf kijken!

Kennis, ontplooiing, vriendschap

Ons motto

in drie woorden

2019: een bijzonder jaar!

In 1544 werd de Latijnse school opgericht. De school betrok het gebouw dat nu nog steeds te vinden is op het Sint-Stevenskerkhof, naast de Sint-Stevenskerk. Dit jaar vieren we dus ons 475-jarig bestaan! Dat doen we een jaar lang, met allerlei activiteiten voor leerlingen, medewerkers, ouders en zelfs voor mensen die niet direct bij de school betrokken zijn. We willen daarmee laten zien dat we een eigentijds gymnasium zijn, dat midden in de maatschappij staat!

De start van het lustrum was in het weekend van 19 en 20 januari. Op 19 januari hadden we tweemaal een mooie uitvoering van de voorstelling ‘Samen apart’ – muziek en verhalen rondom Pyramus en Thisbe in de sfeervolle Kleine Zaal van de Vereeniging.

 

Een dag later, op 20 januari, werd de tentoonstelling ‘475 jaar Stedelijk Gymnasium Nijmegen’ geopend in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel).  Deze is tot 23 februari te bekijken. Openingstijden: di. t/m vr. van 11.00 – 17.00 uur, zo. van 12.00 -17.00 uur, ma. gesloten.

Voor de opening werd onze rector, Ronald van Bruggen, geïnterviewd door de regionale omroep, RN7.