Share this page

Kennis, ontplooiing, vriendschap

Column

Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen is bij de start van het nieuwe schooljaar weer volop in beweging. Als we kijken naar de bijna 1350 leerlingen die zich in de eerste schoolweken weer dagelijks door het schoolgebouw bewegen, zien we een dynamiek die een herkenbare afspiegeling vormt van onze samenleving.
Met ons sinds vorig jaar nieuwe aanbod Intermezzo, het overgangsjaar tussen de basisschool en het vwo, ons nieuwe vak science in de onderbouw, laptoponderwijs in jaarlaag vier en vijf en het honours programma voor gymnasia vanaf jaarlaag vijf is er ook op onderwijsgebied op onze school veel in beweging. Maar alle vernieuwing op onze school is nauw verbonden met een stabiele basis van goede resultaten, degelijke leerlingbegeleiding en een cultuur van bijna onbeperkt kansen en keuzes bieden aan al onze leerlingen.
Een bijzonder welkom aan onze 224 nieuwe leerlingen in klas 1 en de 35 leerlingen van Intermezzo. In de media wordt steeds meer aandacht besteed aan de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Wij hebben onze eigen ‘overstapcursus’ in de introductie in de eerste schoolweek er al weer opzitten. Ik wens alle nieuwe, maar natuurlijk ook al onze andere leerlingen een goede start van het nieuwe schooljaar!
Ronald van Bruggen, rector

Geplaatst in Column