Share this page

Kennis, ontplooiing, vriendschap

Column

Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen is bij de start van het nieuwe schooljaar voor een groot deel vernieuwd. De kluisjesruimte is grondig opgeknapt, er is een nieuwe pauze/studieruimte voor klas 5 en 6, een nieuw lokaal voor Intermezzo en diverse andere lokalen hebben een facelift gekregen. Daarnaast hebben we ledverlichting in het hele gebouw en is de luchtbehandeling, zonwering en verwarming vernieuwd. Er moet hier en daar nog wat afwerking plaats vinden, maar we zijn vrijwel klaar voor een goede start voor onze 1330 leerlingen dit schooljaar.

We hopen met deze renovatie voor onze leerlingen en medewerkers een nog prettigere leer- en werkomgeving te kunnen bieden. Een omgeving waarin we een stabiele basis van goede resultaten, degelijke leerlingbegeleiding en een cultuur van bijna onbeperkt kansen en keuzes voor al onze leerlingen kunnen realiseren.

Een bijzonder welkom aan onze 184 nieuwe leerlingen in klas 1 en de 36 leerlingen van Intermezzo. In de media wordt steeds meer aandacht besteed aan de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Wij hebben onze eigen ‘overstapcursus’ in de introductie in de eerste schoolweek. Ik wens alle nieuwe, maar natuurlijk ook al onze andere leerlingen een goede start van het nieuwe schooljaar!

Ronald van Bruggen, rector

 

Geplaatst in Column